WW uitkering en aan het werk

WW uitkering en aan het werk? Dat is geen enkel probleem! Het UWV moedigt dit alleen maar aan! Je bent weer bezig met het opbouwen van eigen werk en hoe meer je dat gaat doen hoe beter!

Inkomsten & WW uitkering

Je WW uitkering en aan het werk, je denkt vast “Dan moet ik al mijn inkomsten weer afdragen”, dit is echter niet het geval. Van de inkomsten die je krijgt wordt maar een deel van je WW uitkering ingehouden, je houdt dus altijd meer geld over als je je werk weer gaat oppakken!

Wanneer wordt mijn WW stopgezet

Dat gebeurd als je 87,5% van uw WW-maandloon verdient. Dit kan je doorgeven via het wijzigingsformulier op Mijn UWV. Waar je nog meer rekening mee moet houden lees je op de pagina Ik heb een nieuwe baan gevonden van het UWV.

Ik verdien soms meer wat nu?

Stel je doet seizoenswerk en je verdient daar soms veel maar soms ook heel weinig. En je inkomsten komen niet 2 maanden achter elkaar boven de 87,5%. Dan beëindigd het UWV je uitkering niet meteen.

WW uitkering en aan het werk

Hoe inkomsten doorgeven?

Op Mijn UWV en in de app staat aan het einde van iedere maand een inkomstenoverzicht voor je klaar. Hier kun je doorgeven hoeveel inkomsten je hebt gemaakt. Ook als je geen inkomsten maakt moet je het formulier invullen. Hiervoor heb je tot het einde van de maand de tijd voor.

Op de hoogte van je inkomsten wordt de uitkering berekend, daarom kunnen ze pas tot verwerken van dit bedrag overgaan op het moment dat het formulier is verzonden.

WW uitkering en aan het werk

Je ziet dat het mogelijk is om met een WW uitkering en aan het werk te zijn! Volg de regels zoals ze hierboven staan vermeld en de aanvullende regels die te vinden zijn op de website van het UWV en je hoeft je geen zorgen te maken!