Wanneer betaalt UWV mijn uitkering?

Wanneer betaalt UWV mijn uitkering en vakantiegeld? Dat hangt af van de soort uitkering die u ontvangt. We maken een overzicht voor je hieronder met alle soorten uitkeringen en wanneer deze worden uitbetaald.

Alle soorten uitkeringen staan hieronder vermeld, het is ook mogelijk om boven in het menu naar de juiste uitkering te gaan om daar overzichtelijke alle gegevens te kunnen zien.

Betaling van WIA-, WAO-, WAZ- of Wajong Uitkering

De uitkeringen worden op vaste dagen uitbetaald. Hieronder zie je een overzicht van de datums waarop deze worden uitbetaald.

DatumDag
22 juli 2022Vrijdag
23 augustus 2022Dinsdag
23 september 2022Vrijdag
Tabel van overzicht Betaling uitkering 2022

Let op! Er zijn banken waar het tot 3 dagen kan duren voor het geld op uw rekening staat.

Het UWV zet rond de 20e van elke maand een betaalspecificatie voor u klaar. In de maand december betalen ze de uitkering eerder (rond de 17e al) en ontvangt u de specificatie dus ook eerder!

Heeft u een WIA-, WAO-, WAZ- of Wajong-uitkering? Dan betaald het UWV uw vakantiegeld bij de uitkering die u in mei ontvangt. Deze wordt dus gewoon met de betaling mee betaald en niet los overgemaakt!

Betaling van WW-uitkering

Het UWV betaalt uw uitkering zoals altijd binnen 10 kalenderdagen na ontvangst van uw Inkomstenopgave. Uiterlijk 3 werkdagen daarna staat het bedrag op uw rekening.

Wilt u meer weten over de betaling van uw uitkering? Stuur het UWV dan een bericht via Mijn Berichten op Mijn UWV. Dat voorkomt lange wachttijden bij UWV Telefoon Werknemers.

Met de Inkomstenopgave geeft u uw inkomsten (inclusief vakantiegeld) van de afgelopen maand door. Had u geen inkomsten? Dan geeft u dit ook door met de Inkomstenopgave. Het UWV kan uw uitkering namelijk alleen betalen als ze uw Inkomstenopgave hebben ontvangen. U kunt de status van uw opgave terugvinden op Mijn UWV.

Bekijk de tips voor het invullen van uw Inkomstenopgave.

Wanneer betaalt UWV mijn uitkering

Wanneer betaalt UWV mijn uitkering

Wanneer betaald het UWV mijn WW?

Voor je WW uitbetaling moet je het aantal uren opgeven dat je mogelijk nog hebt gewerkt. Meer informatie hierover is te vinden onder ons WW-kopje op de website. Het UWV betaald daarna zo snel mogelijk uit.

Wanneer wordt mijn WaJong uitkering uitbetaald?

Deze wordt op verschillende dagen uitbetaald. Bekijk ons overzicht met de datums wanneer de eerstvolgende betaling is.