UWV Vakantiegeld 2022

De maand waarin het UWV Vakantiegeld 2022 betaald wordt, is de maand mei. Dit geldt niet als uw uitkering reeds is gestopt, dan wordt deze mee betaald met uw laatste uitkering. Bij een ziektewet uitkering wordt het vakantiegeld direct meebetaald.

Zoals je hieronder ziet is het vakantiegeld voor dit jaar al uitbetaald. De datums van de uitbetaling van komend jaar zijn nog niet bekend. Hou deze pagina in de gaten voor de datums van het vakantiegeld van het jaar 2023.

UWV-vakantiegeld 2022

De dagen waarop het UWV heeft uitbetaald vindt je in de tabel hieronder. Per uitkering verschild de datum van betaling. Kijk hieronder bij de juiste datum.

Overzicht UWV Vakantiegeld 2022

Uitkering typeDatum
WW17 mei 2022
WIA (WGA & IVA)10 mei 2022
Wajong10 mei 2022
WAO10 mei 2022
IOW17 mei 2022
WAZ10 mei 2022
* Bron: Website UWV

Voor de Ziektewet en Wazo-uitkering (die hier boven niet vermeld staan) is dit anders geregeld. Dit lees je in het kopje hieronder “Ziektewet & WAZO UWV Vakantiegeld”.

Specificatie online vanaf 17 mei

Vanaf 17 mei staat de specificatie van je vakantiegeld online via Mijn UWV. U kunt dan inloggen en deze specificatie bekijken.

UWV Vakantiegeld 2022

Ziektewet & WAZO UWV Vakantiegeld

Indien u een ziektewet of WAZO uitkering krijgt, krijgt u geen vakantiegeld uitbetaald. Uw uitkering is namelijk al inclusief vakantiegeld. Je ontvangt hierover dan geen apart vakantiegeld bedrag in mei.

Hoogte van het Vakantiegeld

De hoogte van het vakantiegeld is 8% van het bedrag dat je de afgelopen 12 maanden heeft ontvangen, na de vorige vakantiegeld uitbetaling in mei. Van dit bedrag wordt ook nog premie en loonbelasting afgehaald, net als bij je uitkering.

Vervolgens wordt het netto bedrag overgemaakt op je rekening. De dagen dat dit wordt uitbetaald zijn hierboven in de tabel te vinden.

Toch nog vragen?

Mocht u er met bovenstaande informatie toch niet uitkomen, neem dan gerust contact op! De medewerkers zitten voor je klaar om je te helpen met alle vragen die je hebt.

Medewerkers van het UWV zitten zowel via de telefoon als via de Chat voor je klaar om je te helpen! Voor de Chat kun je het beste eerst even inloggen, zo hebben de medewerkers direct de juiste gegevens voor zich!