UWV inloggen met DigiD

In deze blog lees je alles over “UWV inloggen met DigiD”

Tegenwoordig maakt de overheid gebruik van een DigiD-App. Dit is een programma waarmee de overheid garandeert dat jij als gebruiker veilig kunt inloggen. Ieder persoon heeft een eigen, unieke DigiD. Met een DigiD vertel jij aan de overheid wie jij bent als je online iets regelt. Ook het UWV maakt gebruik van inloggen met een DigiD.

Hoe log ik in bij het UWV?

Inloggen bij het UWV kan op twee manieren:
– Inloggen met de App van Digid. Een veelgebruikte methode, als je de app hebt geïnstalleerd op je mobiel of tablet (ipad) dan kun je inloggen op het UWV via de app van Digid.

– Inloggen met een sms-controle. Je logt in met jouw gebruikersnaam en wachtwoord die je hebt ontvangen bij de eerste keer dat je een DigiD hebt aangemaakt. Na inloggen ontvang je op jouw mobiele nummer een sms met daarin een code. Deze code vul je in het inlogscherm van het UWV.

Mijn UWV Pensioen

Ook op uwvpensioen.nl kun je inloggen met DigiD. Naast inloggen met Digid voor je pensioen kun je daar ook nog inloggen met je account. Dit account gebruik je wanneer jij zaken voor je pensioen wilt regelen. Het pensioenfonds UWV hanteert twee mogelijkheden om in te loggen. Mocht je de gebruikersnaam of wachtwoord zijn vergeten dan kun je die opvragen wanneer je probeert aan te melden.