Tips Invullen Inkomstenopgave

Met het formulier geeft u de inkomsten die u iedere maand buiten uw WW-uitkering heeft gemaakt door aan het UWV. Het formulier gebruikt u indien: U een WW-uitkering ontvangt van het UWV OF als u tijdens of na deze WW-uitkering ziek bent geworden en u een Ziektewetuitkering krijgt.

Ook als u geen inkomsten heeft, moet u dat iedere maand doorgeven aan het UWV. Dit kunt u doen door middel van het invullen van het inkomstenformulier.

UWV inkomstenopgave staat niet klaar

Het kan zijn dat de inkomstenopgave van het UWV nog niet klaar staat. Dit komt omdat deze pas aan het einde van de maand wordt aangemaakt. Wacht dus nog even tot de huidige maand voorbij is, daarna wordt deze vanzelf zichtbaar.

WW-uitkering inkomsten opgave in App

De UWV heeft ook een eigen app waar je je inkomsten in kunt opgeven. Daarnaast is het ook eenvoudig om eerdere opgaves in te zien. Meer informatie hierover is te vinden op de website van het UWV onder het kopje WW-uitkering app.

Enkele handige Tips voor Invullen Inkomstenopgave

We hebben een paar handige tips voor u! Voor tijdens het invullen van het inkomstenformulier van het UWV.

Tips Invullen Inkomstenopgave

Tip 1: Heeft u gewerkt?

Indien u heeft gewerkt wacht dan met invullen van deze gegevens tot de gegevens bij het UWV bekend zijn. Het UWV ontvangt deze gegevens namelijk zelf en vult deze in op het formulier. Hierna hoeft u het alleen nog maar te controleren. Dit zorgt er tevens ook voor dat u minder fouten maakt tijdens het invullen. Het kan wel tot het einde van de maand duren voor het UWV deze gegevens van uw werkgever ontvangt.

Tip 2: Betaling per week of per 4 weken?

Het is de bedoeling dat u ook dan de inkomsten 1 keer per maand doorgeeft aan het UWV. Dit hoeft dan niet wekelijks. U kunt op de website van het UWV zien wanneer u deze moet invullen of wachten tot deze door het UWV is ingevuld zoals aangegeven bij tip 1.

Tip 3: Je hebt weer werk gevonden?

Blijf dan ook de inkomsten invullen! Zeker de maand dat u begint te werken en de maand daarna. Mogelijk heeft u namelijk nog recht op een gedeeltelijke uitkering! Dat is het geval als u minder dan 87,5 % van het WW-maandloon verdient. U kunt ook met de rekenhulp van het UWV dan uitrekenen hoe hoog uw uitkering wordt.

De inkomsten opgave staat daarbij wel pas klaar als de maand voorbij is, dus niet direct als u weer werk heeft gevonden!

Alle Tips voor Invullen Inkomstenopgave gecontroleerd?

Alles tips doorgenomen? Log dan in op uw mijn.uwv.nl account om de inkomstenopgave in te vullen.