Sollicitatie tips

Hieronder hebben we een aantal sollicitatie tips voor je op een rij gezet.

Netjes voorstellen

Bij het voorstellen is één van de belangrijkste Sollicitatie tips dat je een goede indruk maakt, zo geef je de de persoon met wie je een gesprek hebt netjes een hand en stel je je goed voor. De handdruk mag ook best stevig zijn, plet de ander zijn hand niet, maar maak de handdruk ook niet te slap.

Lichaamstaal

Zorg voor een goede open houding, ga dus niet met je armen over elkaar zitten en zit goed recht op. De armen over elkaar is echt een NO GO als het gaat om het voeren van een sollicitatie gesprek! Doe je het uit automatisme of zenuwen wel? Haal ze dan weer rustig van elkaar

Maak oogcontact

Oogcontact maken is één van de belangrijke sollicitatie tips! Wissel het oogcontact ook af tussen personen als je met meerdere personen in gesprek bent. Zo voelt niemand zich buitengesloten.

Praat rustig en duidelijk

Praat rustig en duidelijk! Dit komt meer zelfverzekerd over! Ook heb je meer de tijd om na te denken over de dingen die je zegt.

Je laatste indruk

Ook je laatste indruk is erg belangrijk! Bedank de andere voor hun tijd en geef hierbij een goede handdruk aan iedereen die heeft deelgenomen aan het gesprek. Hierdoor zullen ze ook een goede herinnering bij jou hebben als je weg bent,

Veel meer Sollicitatie tips!

Wil je nou veel meer tips hebben? Kijk dan op de website www.succesbijsolliciteren.nl. Deze website staat helemaal vol met tips voor sollicitaties en wordt ook verteld hoe belangrijk een goed CV is bij een sollicitatie en de kans om aangenomen te worden! Zeker even controleren dus!