Mijn UWV

Omdat het best verwarrend is wat er allemaal waar moet gebeuren leggen we je op deze pagina uit welke website je waar voor moet gebruiken. Mijn UWV heeft namelijk weer een andere functie dan Werk.nl waar u ook veel mee te maken heeft.

Direct inloggen

Wilt u direct inloggen op Mijn UWV? Gebruik dan de knop hier onder om naar Mijn UWV te gaan.

Waarmee log je je Mijn UWV in?

Het inloggen op Mijn UWV gaat met DigiD, hier is voor gekozen omdat het UWV-onderdeel is van de nationale overheid. De overheid maakt in zijn geheel gebruik van DigiD, dus het UWV ook.

Bent u nog niet in bezit van een DigiD login? We leggen u graag uit hoe u deze kunt aanmaken en hoe u hier mee kunt inloggen. Bekijk daarvoor onze instructie DigiD pagina.

Doeleinde van Mijn UWV

Het platform van Mijn UWV heeft zoveel verschillende doelen. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een WAJONG. Hiervoor kunt u online een aanvraag doen of wijzigingen doorvoeren. Ook staat het platform vol met ‘Veel gestelde vragen’. Hier zijn bijna alle vragen die u aan het UWV heeft terug te vinden.

Natuurlijk is het ook gemakkelijk om telefonisch contact op te nemen met de instantie, maar bijvoorbeeld in de avonturen of als je liever geen telefonisch contact wilt zijn de antwoorden op uw vragen te vinden op het dashboard.

De contactgegevens van de verschillende UWV-kantoren zijn ook in het dashboard te vinden. Daarnaast is het mogelijk om alle informatie te vinden over klachten en bezwaren die u kunt indienen bij het UWV.

Mijn UWV

Status van je WW-uitkering

Indien u werkloos bent geworden bestaat er een mogelijkheid tot het aanvragen van een WW-uitkering. Hiervoor zijn wel verschillende regels. Om deze aanvraag te doen dient u in te loggen Het proces van de aanvraag kan een geruime tijd in beslag nemen. De status hiervan en de updates kunt u vinden na het inloggen.

De betalingen die gedaan zijn door zijn ook terug te vinden in het account. Daarnaast kunt u ook zien hoelang u nog recht heeft op een WW-uitkering.

Bekijk na het inloggen ook uw arbeidsverleden, deze data wordt ook allemaal bijgehouden door de instantie.

Jezelf beter melden

Mocht je een WW-uitkering hebben ontvangen en weer een nieuwe baan hebben, gefeliciteerd! Hiervoor dien je jezelf beter te melden. De instantie is dan op de hoogte van uw nieuwe baan en de uitkering zal worden gestopt.

Het kan ook zijn dat de uitkering afloopt (de WW-uitkering bouwt op naar aanleiding van uw afgelopen diensttijd). Het is dan in dit geval mogelijk om een andere uitkering aan te vragen. De instantie neemt uw aanvraag dan in behandeling en houdt u op de hoogte via het dashboard.