Inloggen UWV

Informatie over de Inloggen UWV pagina. Lees hieronder de mogelijkheden of gebruik onderstaande knop om bij het UWV in te loggen, je wordt dan direct doorverwezen naar de website van het UWV. je logt hier in met je DigiD.

Waarmee log ik in?

De website van het UWV valt onder een overheidsinstantie. Hierdoor dien je in te loggen met je DigiD. Beschik je nog niet over een DigiD? We leggen je graag uit hoe je deze kunt aanmaken. Met deze DigiD log je eenvoudig in bij alle overheidswebsites waaronder ook de berichte box van de overheid zelf.

Hoe Inloggen UWV?

Hiervoor ga je naar de website van het UWV (gebruik je de knop boven aan deze pagina kom je direct op de login pagina). Als je naar de website van het UWV gaat zie je boven in een knop om in te loggen. Met deze knop kom je op dezelfde pagina uit als de knop die wij hierboven hebben geplaatst.

Op deze login pagina log je in met je DigiD zoals we in de vorige alinea vermeld hebben.

UWV DigiD inloggen

Bij het UWV log je in met je DigiD, deze login gebruik je bij alle overheidsinstellingen. Zo kun je met 1 gebruikersnaam & wachtwoord overal inloggen. Tijdens het inloggen word je doorverwezen naar de officiële website van DigiD, na het inloggen kom je op het beveiligde gedeelte van het UWV.

Inloggen WW

Wil je inloggen voor je WW? Gebruik dan ook de knop bovenaan op deze pagina. Na het inloggen kies je voor het kopje WW, hier vind je alle informatie die je nodig hebt en betrekking heeft op je WW uitkering.

Waarom is inloggen zo lastig?

Voor het UWV is het belangrijk dat het een vertrouwelijke omgeving is, daarnaast is het een overheidsorganisatie en deze maken allemaal gebruik van het DigiD login systeem. Mocht je na het inloggen bij het UWV een bepaald aantal minuten geen activiteit uitoefenen op de website word je automatisch uitgelogd. Ook dit is onderdeel van de veiligheidsmaatregelen die zijn toegepast.

Inloggen UWV

Voor een ander Inloggen UWV

Het is ook mogelijk om voor iemand anders zaken te regelen binnen het UWV. Hiervoor heb je een machtiging nodig. Je kunt binnen DigiD iemand machtigen zaken voor jou te regelen. Op de login pagina staat een speciaal kopje met “DigiD met machtiging”, hiermee kun je inloggen.

Gebruik hiervoor je eigen gegevens tijdens het inloggen, DigiD haalt vervolgens de machtiging voor je op.

Beter melden na Inloggen UWV

Het Login systeem is ook te gebruiken om uzelf beter te melden, heeft bijvoorbeeld een WW-uitkering maar gaat u weer aan het werk? Dan is het mogelijk om via het dashboard uzelf beter te melden. Hiermee vervalt (een deel van) uw uitkering.

Ook andere wijzigingen zijn door te geven op dit platvorm, denk aan een verandering van uw adres of leefomgeving.

Inkomstenopgave uwv invullen

Het invullen van de inkomstenopgave van het UWV doe je via de website van het UWV zelf. Dit gaat niet via de website werk.nl. Gebruik de knop boven aan deze pagina om in te loggen en uw inkomsten van afgelopen maand door te geven.

Het formulier staat pas voor u klaar als de maand is afgelopen. Het is niet mogelijk om dit formulier eerder in te vullen dan dat de maand voorbij is. Zorg er ook voor dat u dit formulier op tijd invult.

Inloggen werkmap

Om in te loggen op je werkmap moet je bij werk.nl zijn. Dit staat los van de login van het UWV zelf. Bedenk dus voor het inloggen waar je precies wilt zijn, wil je iets regelen binnen het UWV zelf of wil je dingen regelen met betrekking tot werk. Hiervoor moet je bij werk.nl zijn.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Mogelijk heeft u vragen aan het UWV. Hiervoor kunt u contact opnemen met uw regiokantoor. Maar het is ook mogelijk om op het online dashboard antwoorden op uw vragen te vinden. Het kan sneller zijn om uw antwoord online te vinden, dan dat u contact opneemt via mail/telefoon.

Daarnaast ontlast u ook nog eens de medewerkers. Doordat alle antwoorden op de vragen ook online te vinden zijn kunt u ook in de nacht antwoorden op al uw vragen vinden. Dus op het moment dat er een vraag in u naar boven komt, heeft u direct de mogelijkheid om een antwoord te krijgen.

Hoe inloggen bij het UWV?

Dat kun je doen met de knop bovenaan onze website, deze verwijst je door naar de juiste website van het UWV. Je logt in met je DigiD.

Hoe voor iemand anders inloggen UWV?

Je kunt iemand anders machtigen (of gemachtigd worden door iemand anders). Let wel op dat je NOOIT je eigen DigiD aan iemand anders geeft! Als je iemand toestemming geeft om als jou in te loggen, logt deze persoon in met zijn/haar eigen gegevens onder het kopje “Inloggen met Machtiging”.

Wanneer bij UWV inloggen en wanneer bij Werk.nl?

Als het gaat om werk gerelateerde dingen log je in op Werk.nl. Voor alle overige zaken log je in op mijn.uwv.nl. Op de website van het UWV kun je ook je Werk.nl inbox lezen. Werkzaken regelen doe je wel via Werk.nl

Veel gestelde vragen