Betaling uitkering van WIA-, WAO-, WAZ- of Wajong Uitkering 2022

De Betaling uitkering 2022 wordt op vaste dagen uitbetaald. Hieronder zie je een overzicht van de datums waarop deze worden uitbetaald.

Betaling uitkering 2022

DatumBetaaldag
23 juni 2022Donderdag
22 juli 2022Vrijdag
23 augustus 2022Dinsdag
23 september 2022Vrijdag
Tabel van overzicht Betaling uitkering 2022

Let op! Er zijn banken waar het tot 3 dagen kan duren voor het geld op uw rekening staat. Maar over het algemeen zijn tegenwoordig alle banken zo dat het dezelfde dag nog op je rekening staat.

Betaalspecificatie 2022

Het UWV zet rond de 20e van elke maand een betaalspecificatie voor u klaar. In de maand december betalen ze de uitkering eerder (rond de 17e al) en ontvangt u de specificatie dus ook eerder!

Je kunt deze specificatie in je Mijn UWV-account bekijken, mocht je nog vragen hebben over je specificatie neem dan contact op met de instantie.

Betaling uitkering

Betaling uitkering vakantiegeld

Heeft u een WIA-, WAO-, WAZ- of Wajong-uitkering 2022? Dan betaald het UWV uw vakantiegeld bij de uitkering die u in mei ontvangt. Deze wordt dus gewoon met de betaling mee betaald en niet los overgemaakt!

Het is niet mogelijk om uw vakantiegeld eerder te krijgen dan de maand mei. Mocht uw uitkering stoppen wordt bij de laatste keer het vakantiegeld direct mee uitbetaald. U hoeft dan niet te wachten tot de maand mei.